• 09115060571
  • 09912708214
  • 09111925022

کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی

یکی از عوامل داشتن یک جامعه سالم توجه به صنعت غذایی آن است. و صنایع غذایی هم بایست از دستگاهی بهره ببرند که بتواند نیازهای روزمره آنها را برآورده کند. دما و حرارت اصلی ترین احتیاجی است که برای تولید در صنایع غذایی ضرورت دارد. دیگ بخار صنعتی این امکان را فراهم کرده است که گرما را در هر مرحله از پروسه تولید مواد ایجاد شود و می تواند به صورت مستقیم یا از طریق آب گرم در دسترس باشد.

کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی بسیار متنوع می باشد. و می تواند در بیشتر فرآیند تولید محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. اما به این معنی نیست که فقط برای پخت و پز مواد غذایی مورد استفاده قرارمی گیرند. بلکه کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی برای خشک کردن مواد غذایی و ایجاد رطوبت برای بالا بردن دمای محیط و ضدعفونی کردن محیط و وسایلی که مورد استفاده قرار می گیرند. و کم کردن خطر دچار شدن مواد غذایی به میکروب و باکتری ها می شود.

 

کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع لبنی چیست؟

برای اینکه محصولات لبنی تولید شوند باید شیر را گرم و فرآوری کرد. راه حل قابل اطمینان استفاده از دستگاه پر قدرت و با کیفیت است. دیگ بخار برای این کار به طور قطع مناسب ترین روش است. بهداشت در این صنعت حرف اول را می زند زمانی که شیر را به نقطه جوش برسانید ، باکتری ها و میکروب ها را از میان می برید و از فاسد شدن شیر جلوگیری می شود. و به طبع عمر و مدت زمان استفاده از شیر بیشتر می شود. کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی به تهیه شیر خشک، پنیر، کره، خامه، ماست و پاستوریزه کردن مواد و استریل وسایل کمک کرده است.

 

کاربرد دیگ بخار صنعتی در تولید رب گوجه فرنگی

حرارت مهمترن عاملی است که برای تولید رب گوجه فرنگی بسیار اهمیت دارد. و برای داشتن این المان باید از دیگ بخار کمک گرفت. حال در ادامه مطالب بیشتر با فرآیند تولید رب و کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی آشنا می شوید. در ابتدای مرحله تولید گوجه فرنگی ها را شستشو داده و بعد از آن گوجه های خراب را جداکرده و سپس آنها را تکه تکه و کوچک می کنند. حال نوبت به بویلر صنعتی می رسد تا با بالا بردن دما گوجه ها را به شکل خمیر در آورده که حرارت زیاد باعث می شود. باکتری های موجود از بین بروند و محصول ضد عفونی شود.

 

کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی پرورش قارچ

لازمه پرورش قارچ داشتن محیطی با دما و رطوبت ثابت است. برای داشتن این محیط نیاز است. که از دستگاهی استفاده شود که بتواند این نیازها را برای شما بر طرف کند. دیگ بخار صنعتی تمام خواسته شما را پاسخگو است. کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی به اینجا ختم نمی شود و توانایی مهم دیگر آن ضدعفونی کردن و از میان بردن باکتری ها است.

در پرورش قارچ همیشه باید دما در یک مقدار معینی قرار داشته باشد با زیاد شدن دما مواد داخل و روی سطح کمپوست از بین می رود. و با کم شدن آن رشد قارچ کمتر می شود. اما دمای مناسب به تنهایی برای پرورش قارچ کافی نیست، رطوبت هم باید در کنار دما در محیط باشد. تا هوای سالن پرورش قارچ خشک نشود. نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که روش های دیگری هم وجود دارد برای پرورش قارچ اما هیچ کدام به تنهایی جواب گوی نیازهای سالن پرورش قارچ و به خوبی این روش نیستند و هزینه های این کار را افزایش و خطرات خود را دارند.

 

کاربرد دیگ بخار صنعتی در تولید قند و تولید کیک و شکلات

قند محصول استفاده از نیشکر خام می باشد. نیشکر را با آب مخطوط کرده. و به کمک دیگ بخار صنعتی آنها را حرارت می دهیم. تا به چیزی مثل آب قند برسیم. در ادامه با دادن حرارت و تبخیر شدن کم کم آب مواد به شکل بلوری در می آیند که در نهایت قند را به این شیوه تولید می کنند . کیفیت آب مورد استفاده در این صنعت غذایی بسیار با اهمیت است. و با دیگ بخار صنعتی به این امر دست پیدا خواهید کرد. کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی کمک زیادی به این صنعت کرده تا بتوان محصولی با کیفیت و سالم به دست آورد.

 

مزایای استفاده از دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی

صنعت مواد غذایی از گذشته تا به حال که از دیگ بخار صنعتی به صورت گسترده استفاده می شود. بسیار پیشرفت کرده است و آن هم به دلیل کاربرد دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی می باشد. اما در این بین از فواید این دستگاه در صنایع غذایی نمی شود. گذشت که آنها را برای شما باز گو می کنیم. این دستگاه به شکلی ساخته می شود. که بازده حرارتی بالا و همچنین طول عمر بسیار خوبی دارد. آن هم بخاطر این است که جنس آن از فولاد است. این وسیله از ظرفیت بالایی برخوردار است که توانسته نیاز به آب گرم و رطوبت را به سادگی رفع کند. از آنجایی که در صنایع غذایی بهداشت و کیفیت آب بسیار مهم است و برای شستشو وسایل و پخت و پز مواد غذایی آب به صورت مستقیم به کار می رود.

 

نگهداری و بازرسی دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی

برای صنایع غذایی مهم است که محصول تولیدی همیشه در بهترین کیفیت ممکن تهیه شود. که این امر ارتباط مستقیم با نگهداری دستگاهای مورد استفاده درخط تولید دارد. به همین دلیل آنها را طبق یک دستور عمل دوره ای به کمک تکنسین ها بازرسی و نگهداری می کنند. مهمترین چیزی که باید به آن توجه شود کیفیت آب داخل دستگاه است. که اگر به آن توجه نشود باعث به وجود آمدن چندین مشکل می شود. و در طول زمان در بدنه رسوب ایجاد می شود که خیلی سفت و محکم به بدنه چسبیده اند و باید به روش مکانیکی و با استفاده از مواد شیمیایی قوی آنها را از بین برد.

در طول فرآیند پاکسازی رسوب باید مراقب بود که آسیبی به دستگاه نرسد. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کرد خوردگی در بدنه می باشد که به خاطر سوخت های مورد استفاده است که حاوی موادی مانند فسفر و گوگرد هستند که به اجزا آسیب میرساند. وضعیت لوله های انتقال آبگرم باید بازرسی شود این کار بستگی به طول عمر آنها دارد که چند سال است که در حال کار می باشند.

 

سوخت دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی

به طور کلی سوخت مصرفی دیگ بخار صنعتی در صنایع غذایی برای ایجاد گرما و رطوبت و سوخت های فسیلی می باشد. بیشترن سهم استفاده از سوخت ها به گاز طبیعی تعلق دارد. به دلیل اینکه دسترسی ساده تری دارد و کمتر دستخوش تغییر قیمت می شوند. و بعد از آن سوخت های زیست توده ، زغال سنگ و نفت سیاه قرار دارند. مصرف سوخت در دیگ بخار صنعتی نسبت به سایر روش های سنتی کمتر می باشد و باعث کاهش هزینه های تولید شده و در طولانی مدت مقدار زیادی از سرمایه شما حفظ می شود.

 

 

پست قبلی
پست جدیدتر

پیام بگذارید

X