بوستر پمپ چیست؟
به تعدادی پمپ که به صورت موازی کنار هم وصل شده اند اصطلاحا بوستر پمپ گفته میشود. مهمترین ویژگی بوستر پمپ دارا بودن سیستم تنظیم فشار آب می باشد. مثلا در مواردی که فشار آب بالا یا پایین میشود بوستر پمپ فشار آب را در حد مطلوبی تنظیم مینماید. فشار ناگهانی و زیاد آب میتواند به تاسیسات ساختمان آسیب برساند.
در ساختمان های مسکونی فشار آب دارای بالا و پایین شدن های زیادی است. در صورتی که فشار آب بیش از حد بالا رود این فشار زیاد به لوله ها آسیب میزند. اگر فشار آب پایین باشد نیز دچار قطعی آب در ساختمان میشویم. کاربرد بوستر پمپ در ساختمان حفظ فشار آب در یک حد ثابت می باشد.
کاربردهای بوستر پمپ
بوستر پمپها در صنایع و همینطور در استفادههای شهری کاربردهای فراوان دارند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
تامین فشار آب در ساختمان ها با تعداد طبقات و واحد های زیاد
تامین فشار آب در بیمارستان ها و استادیوم های ورزشی
بوستر پمپ اطفا حریق قابل استفاده در آتشنشانی
استفاده در مراکز تجاری
مصارف کشاورزی و آبیاری گلخانه ها
سیستم کشت صنعتی
آبیاری قطرهای و بارانهای مصنوعی در سیستم کشاورزی
آبیاری مزارع بزرگ
آبرسانی ساختمانها, مجتمعهای مسکونی, شهر و شهرکها, بیمارستان و فرودگاهها
سیستمهای آتشنشانی و اطفا حریق
آبرسانی مراکز صنعتی, کارخانهها و هتلها
تفاوت پمپ و بوستر پمپ
در مواردی که نیاز به فشار آب بالا باشد از پمپ آب استفاده می شود. در برخی از موارد استفاده از یک پمپ کافی نیست و نیاز است که از چندین پمپ به صورت موازی در کنار هم استفاده کنیم.اصطلاحاً به این چیدمان موازی چند پمپ کنار هم بوستر پمپ گفته میشود.
پمپهای آب در سیستمهای پمپاژ ثابت استفاده میشوند. از مشکلات استفاده از پمپ ها این است که پمپ ها دارای دور ثابت هستند و امکان کنترل دور موتور پمپ ها وجود ندارد. این دور ثابت باعث آسیب رساندن به پمپ ها و لوله ها در ساختمان میگردد. همچنین احتمال نرسیدن آب به قسمتی از واحد های ساختمان نیز وجود دارد. برای حل این مشکل از بوستر پمپ استفاده میشود.
بوستر پمپ با کنترل دور موتور الکتروموتور همیشه فشار آبی یکنواخت را در ساختمان فراهم میکند. بوستر پمپ آبرسانی متشکل از چند الکتروموتور میباشد که به صورت موازی به هم متصل هستند و قابلیت تنظیم فشار آب پمپاژ شده را دارد.
اجزای بوستر پمپ
مجموعه ای از پمپ ها. (حداقل دو پمپ).
تابلو فرمان.(کنتر بار – کنتر فاز – کنتر سطح مایعات -انواع کنتاکتر – اینورتر – سافت استارتر – plc)
شیرآلات.
شیر فلکه های ورودی و خروجی.
شیر یک طرفه.
صافی.
کلکتورهای ورودی و خروجی.
لرزه گیرها.
منابع تحت فشار.
پرشر سوییچ.
درجه فشار سنج.