• 09115060571
  • 09912708214
  • 09111925022

آشنایی با مشعل دوگانه سوز

مشعل دوگانه سوز کاربرد های مختلفی دارند مثلا در کارخانه جات برای دیگ‌های بخار و دیگ ذوب مواد استفاده میشود و وظیفه اصلی این قطعه ، ایجاد گرما است .با شعله مستقیم میتواند محیط گرم را کرده و در خشک‌ کن ها نیز قابل استفاده است .در موتورخانه‌ برای گرم شدن آبگرم مصرفی و دیگ برای سیستم گرمایشی استفاده می شود .

 

برخی از ویژگی های مشعل دوگانه سوز

-بعضی از مدل های مشعل دوگانه سوز دارای دمپر هوای ثانویه برای یکسان نمودن طول و قطر شعله با ابعاد مناسب احتراق هستند .

-بخش دمنده با فشار استاتیکی بجهت غلبه بر افت فشار مسیر دود دارای ابزار سوپر هیتر یا اکنومایزر هستند ‌.

-استفاده از سیستم کنترل ظرفیت خاموش و روشن شدن بی دلیل مشعل و تغییر دمای آب و یا فشار بخار و از فرسایش بویلر و مشعل جلوگیری می کند .

برخی از مشعل ها دارای سیستم سوخت رسانی و کنترل ظرفیت پیشرفته در سوخت مایع هستند ‌برخی دیگر از مشعلها امکان سوخت با مازوت را دارا هستند .

-تجهیزات شیر پروانه‌ای گاز، دمپر و رگلاتور گازوئیل امکان تنظیم میزان هوا و سوخت را فراهم میکند .برخی امکان کارکرد بدون موتور دوپر را داراند ، از رله برای کنترل استفاده میکند .

-راندمان حرارتی بالا دارند و دارای سیستم پایش شعله هستند شعله را بطور نامحدود و یکنواخت تامین می کند . این قطعه برای اماکنی که احتمال قطعی گاز وجود دارد بسیار مناسب است .

 

سیستم های تنظیم و اندازه گیری

براي تنظيم عملکرد سيستم سوخت مشعل دوگانه سوز علاوه بر كنترل اكسيژن، وسيله ديگري براي كنترل مونواكسيد كربن نيز نیاز است .در حقيقت سيستم تنظیم خودکار با غلظت مونواكسيد كربن در گاز خروجي و سیستم دستورات لازم را براي تنظيم بهتر ارسال میکند. باید توجه شود که بخار تمام بخشهاي صنعتی با دقت بررسی شود .

ديگ بخار بايد به نحوي تنظیم شوند كه بخار مورد نياز را تامین و از هدر رفت ان جلوگیری شود تنظيم فشار كوره سبب افزايش راندمان ديگ بخار ميشود و از طرفي از تخريب ديگ بخار جلوگيري مي كند.

 

تعریف مشعل های دوگانه و سه گانه

این مشعل‌ها توانایی کار با ۲ سوخت گاز و گازوئیل را دارند. قطعات مشعل‌های ۲ گانه سوز گاز و گازوئیل مانند شیربرقی گاز و پمپ گازوئیل و چشمی الکترونیکی هستند. مشعلی که برای کار از بیشتر از یک سوخت استفاده کند مشعل ۲گانه سوز یا ۳ گانه سوز است. مشعل ۲گانه سوز با سوخت گاز و گازوئیل کار می‌کند. مدل ۳ گانه با مازوت، گاز و گازوئیل کار می‌کند.

 

عملکرد مشعل دوگانه سوز

این مشعل، دستگاهی است که با ترکیب مقداری سوخت و هوا, سبب تبدیل انرژی سوخت به انرژی گرمایی می‌شود. مدل ۲ گانه توانایی کار با ۲ مدل سوخت متفاوت را دارد. نوع این سوخت‌ها می‌تواند هر ۲ مایع، یکی گاز یکی مایع و یکی گاز و یکی جامد باشد. مدل ۲ گانه توسط کلیدی که روی آن قرار دارد، سوخت مصرفی را تغییر می‌دهد. مصرف‌کننده می‌تواند سوخت گاز را به گازوییل و بالعکس آن را انجام دهد. این مشعل‌ها به‌علت استفاده از ۲ نوع سوخت (گاز – گازوئیل) تمام تجهیزات مشعل‌های گازی و گازوئیلی مانند شیر برقی گاز، پمپ گازوئیل و چشمی الکترونیکی را دارد.

 

کاربرد های مشعل دوگانه سوز

از این مشعال‌ها در سیستم‌های گرمایشی ساختمان، کارخانه‌ها، دیگ بخار، ذوب مواد، دیگ‌های فولادی و چدنی استفاده می‌شوندو ویژگی مهم مشعل ۲گانه سوز عبارتند از بدون موتور دمپر، دارای رله کنترل، عدم نیاز به تابلو برق، دارای سیستم پایش شعله، داشتن راندمان بالای حرارتی و ظرفیت ۲۸۰۰۰۰ کیلو کالری در ساعت.

 

مزایای مشعل دوگانه سوز

این مشعل، قلب هر سیستم گرمایشی است زیرا ایجاد شعله را به‌طور نامحدود و یکنواخت تأمین می‌کند، این مشعل جهت استفاده در مکان‌های افت فشار بالا با احتمال قطعی گاز، مناسب است. برخی ازین مزایا عبارتند از کیفیت بالا، راندمان بالا، نصب راحت، عدم ایجاد آلایندگی صوتی، تولید شعله به‌صورت یکنواخت، ایجاد تناسب در ترکیب هوا و سوخت، کمک به دیگ بخار در افزایش تولید بخار، امنیت بالای مشعل ۲گانه سوز دیگ و قابلیت استفاده در مناطقی که به گاز دسترسی ندارند.

 

اجزای تشکیل دهنده مشعل های دو گانه سوز

اجزای تشکیل‌دهنده این مشعل‌ها عبارتند از رله کنترل، فیلتر گازی، فیلتر گازوئیل، پمپ سوخت، شیر برقی گاز، الکتروموتور فن، دمپر تنظیم هوا، شعله پخش‌کن، الکتروموتور پمپ، شیر برقی گازوئیل، نازل ونازل گازوئیلی، شیر قطع‌کننده گاز، فن (بادبزن یا پروانه)، کلید کنترل فشار گاز، چشم الکترونیکی (فتوسل) و ترانسفورماتور جرقه (ترانس جرقه).

 

نکاتی در مورد مشعل دوگانه سوز

جهت افزایش کارآیی این مشعل باید نکاتی را رعایت کرد. جهت استفاده از سوخت گازوئیل و احتراق بهینه در این مشعل‌ها باید به نصب نازل گازوئیلی مناسب طبق نظر مهندسین تاسیسات و فیلتر گازوئیلی باکیفیت درمسیر ورود گازوئیل به مشعل پرداخته شود. اگر تغییر فشاری در خط گاز تامین سوخت مشعل وجود داشته باشد، توسط تجهیزات مناسب باید فشار را در ابتدای ورودی خط گاز ثابت نگه‌داشت. هنگام اتصال لوله گاز ورودی به مشعل باید فیلتر گاز مناسب نصب شود و از یک شیر دستی گاز نیز استفاده شود.

پست قبلی
پست جدیدتر

پیام بگذارید

X